Thanda Private Game Reserve

Thanda Game Reserve är ett perfekt alternativ för en häftig safariupplevelse, belägen drygt 20 kilometer norr om Hluhluwe i Zululand. Nationalparken är privatägd, har alla Big Five och är hela 14 000 hektar stor. Arbetare på Thanda har ett stort engagemang för djurlivet och har därför flera projekt som de driver i området. Man arbetar för att elefanter ska få tillbaka sin ursprungliga miljö och tillfredsställa hjordarnas behov av att ströva runt på tillräckligt stora områden. Tillsammans med organisationerna Wildlife Act och African Impact driver man även projekt för att bevara utrotningshotade djur som vildhundar, geparder och noshörningar. Reservatet har även en egen fond, Thanda Foundation där man engagerar sig både i djurlivet men även i sociala och ekonomiska frågor för lokalbefolkningen i området. Det är främst Thanda Foundation som tillsammans med Rhino Project arbetar hårt för att stoppa tjuvskyttet och de effekter det har på både djurliv och människor som lever i området.

Här kan man välja om man vill bo i tält eller lodge.
Thanda Tended Camp har totalt 14 tält plus ett Honeymoon/Familje tält, lägret är inte inhägnat så det kan mycket väl hända att djuren stryker genom lägret på natten.
Tältcampen drivs av solpaneler så att ni kan ladda kamerabatterier och annat väsentligt men ingen hårtork eller liknande. Förövrigt är campen fri från elektricitet vilket gör att ni får en äkta Afrikansk safariupplevelse.

Thanda Safari Lodge här bor man i en utav de 9 villor/sviter, de har tre år i rad vunnit pris som Afrikas lyxigaste safarilodge och är naturligtvis en av landets absolut bästa och medlem i Leading Hotels of the World. Det finns ett komplett spa och även en gemensam pool.

I boendet ingår helpension, samtliga drycker (vatten, läsk, lokala öl-, vin- och spritdrycker) och två safariturer/dag i öppna Landrovers med utbildad guide och spårare.

Läs mer om Thanda Private Game Reserve!