Elefanter!

Äntligen!

Jag har varit här i drygt tre veckor och inte sett så mycket som en snabelände. Jag började skoja med rangers om att de nog inte har några elefanter här på Thanda (de har ungefär 40 stycken), utan att de bara har en gubbe som går ut och sprider ut elefantbajs och gör elefantfotspår överallt, så att det skall se ut som om de har.

Men idag träffade jag dem. Vi hade bara hunnit gå några minuter på vår morgonpatrull när vi hörde knak och brak i skogen. –Låter som elefanter, sa Sibusiso. Vi hade vinden i ryggen så vi försökte smyga en omväg men elefanterna var såklart varse oss när vi såg dem. Fyra stycken. De stod nere i en bäckravin, så vi stod ganska bra där vi stod lite ovanför, men det hade nog varit  oklokt att går ner i bäckravinen för att komma närmare. Tyvärr stod de mest med rumpan mot oss, men jag fick  några bilder genom buskarna i alla fall!DSC_0160

Nkosi anropar oss på radio och säger att han står på en kulle och ser två elefanter som slåss. Det vill vi också gärna se men når vi kommer upp till kullen en liten stund senare är elefanterna borta. Vi letar efter dem en stund innan vi får ge upp och förundras över hur något som är så stort så snabbt kan försvinna ljudlöst.

DSC_0200

Hur kan en elefant bara försvinna?