Oemotståndliga giraffer

Alla vet hur en giraff ser ut. Här i parken ser jag dem varje dag, ibland bara huvudet som sticker upp över vegetationen. De är verkligen enastående vackra, rör sig graciöst, som i ultrarapid, och ett givet fotoobjekt. Kan inte låta bli att fota giraffer trots att jag redan har tagit mer än hundra bilder.

Giraffens hörsel är känslig, men dess främsta sinne är  synen. Den har bra koll på omgivningen och upptäcker tidigt faror. Därför uppehåller sig andra djur som zebror och antiloper gärna i giraffens närhet.

DSC_0819

Alla giraffer har långa ögonfransar men bara honorna har hår på hornen

DSC_0557

Giraggen kan springa fort – upp till knappt 60 km/h har uppmätts

DSC_0561

Gamla giraffer bleknar inte och blir gråhåriga som människor, de blir mörkare med åren – den till höger är alltså en gamling