Hör du nåt som galopperar utanför tältet är det en zebra – inte en häst

I natt vaknade jag av tunga fotsteg precis utanför tältet. Är det en elefant som kommit för att slita sönder mitt tält? Eller ett stort lejon som känner lukten av mat? Nästa morgon syns spår av hovar utanför tältet och vad som ser ut som hästbajs. Zebra alltså.

DSC_0349

Zebraspår ser ungefär ut som hästspår

Till skillnad från hemma så gäller här: ”Hör du nåt som galopperar utanför fönstret så är det en zebra och inte en häst”

DSC_0298

De är grafiskt vackra på nåt sätt

Den sort som finns här är stäpp-zebra (det finns faktiskt tre olika arter). Zebror är väl lite som hästar, flockdjur som kan springa fort och långt, men är inte de allra snabbaste. Typisk lejonmat. Jag har flera gånger hört mullret av hovar när flocken galopperar iväg redan innan vi fått syn på dem. Vid andra tillfällen har vi kommit ganska nära, sådär 20 m, även till fots