Thanda Main Lodge – überlyxigt

En dag tog Linda, managern vid Tented Camp, mig åt sidan och sa att han måste prata med mig. Det lät ju nästan lite olycksbådande men det visade sig att han bara undrade om vi ville bli uppgraderade till Thanda Main Lodge för en natt, när de just nu hade två rum lediga. Vi gillade verkligen Tented Camp och dess närhet till naturen – lyxigt men ändå lite vildmarkskänsla. Men Thanda Main Lodge har flera gånger vunnit utmärkelsen “World’s Leading Luxury Lodge” vid World Travel Awards, så det är klart vi måste testa det!

DSC_0310

Thanda Main Lodge – nio villor utspridda på en bergsluttning

Lodgen består av nio bush villas. Varje villa är på mer än 100 m2 och har sängplats för – två personer. Gott om plats alltså, och det klart lyxigaste jag någonsin bott på. När vi kom bröt ett åskväder ut och vi kunde ligga i utkiksverandan och titta på blixtarna. Vid nästa morgons game drive hade det fina vädret kommit tillbaka och efter frukosten kunde vi flyta runt i infinity-poolen, skåda ut över vildmarken och följa en elefanthjord på andra sidan dalen.

DSC_0535

Egen pool och utsiktsveranda till varje villa