Thanda Tented Camp

Familjen är på plats för att vara med mig här den sista veckan! De första nätterna bodde de med mig i mitt field ranger tält och fick se hur jag hade haft det under en månad.

DSC_0586

Field ranger’s tältläger

Senare flyttade vi till Tented Camp. Det är en lodge för gäster där man bor i tält. Men det är lyxiga tält med trägolv, vanliga möbler och riktiga sängar. Till och med badrum med badkar och wc. Väggarna är av kraftigt tyg och varje ljud utanför hörs tydligt. Servicen är som på ett hotell, någon kommer diskret och bäddar och städar när man är ute.

P1130685

Tält av det lyxigare slaget

Tälten ligger väl utspridda i skogen så man känner sig som ensam ute i vildmarken. I varje tält finns en liten komradio som man använder för att anropa eskort när man skall gå utanför tältet när det är mörkt. Runt tältlägret finns ett enkelt elstängsel som håller elefanter borta men de flesta andra djur kan komma in, inklusive lejon och leoparder – om de vill. Det händer i princip aldrig – de gillar inte att komma nära folk. Däremot höll vi på att krocka med en stor antilop på vägen till frukost.

Vi har gjort flera safariturer, både morgon och kväll. Väckning i gryningen klockan 0500, te och kaffe i matsalstältet och iväg med jeeparna klockan 0530. Någon gång vid 8-tiden stannar jeepen och fika med muffins dukas fram. Tillbaka till frukost på lodgen klockan nio. Dagen tillbringas i tältlägret med bad i poolen, schack och läsning. Klockan 15 är det high tea vilket betyder mycket mer än bara te. På svenska skulle det nog kallas buffé-lunch.

DSC_0341

High tea

Kvällens safaritur körs mellan klockan 16 och 19 och då brukar man stanna på något ställe med utsikt för en kvällsdrink. Sista halvtimmen, på väg tillbaka till lodgen för middag, körs i mörker där spåraren spanar efter djur med en strålkastare.