Helikoptertur över Thanda

Då och då inventeras alla djur i Thanda. Det görs med hjälp av helikopter, man flyger fram och tillbaka och håller noggrann koll med hjälp av GPS. En djurräknare sitter på var sida och ropar vad hon ser till en tredje man som snabbt knappar in i datorn. Det är förstås bara de större djuren man ser, drygt ett dussin arter. Dörrarna på helikoptern har tagits bort och speciella ”räkneramar” sitter på landningsställen så man får bättre koll på att man täcker hela markytan men samtidigt inte räknar samma ställe mer än en gång. Jag får en flygtur tillsammans med Jabulani samt Kyle och Kate som är två unga viltvårdare. Det är ju jättehäftigt att flyga och se den vackra parken från ovan men jag blir lite förvånad över att jag inte ser fler djur på en 20-minuters flygtur; några enstaka giraffer, zebror, en gnu och en vit noshörningsfamilj. Kan bero på att det var i början av eftermiddagen och jättehett, de flesta djur låg nog och flämtade i skuggan under något träd.

DSC_0419

Det är lite trångt i baksätet och dörrarna är borttagna – tur det finns säkerhetsbälten

DSC_0435

Fascinerande med alla upptrampade djurstigar kors och tvärs

DSC_0413

Giraffer från ovan