Vilsam spaning

När jag går ut för att äta min frukost ser jag plötsligt tre hyenor som reser sig upp ur gräset 20 m från mitt frukostbord. Jag noterar tacksamt att de inte avser dela vare sig mig eller frukost med mig, utan lommar iväg.

DSC_0763 - version 2

Utsikt från frukostbordet!

Hyena-spår utanför tältet

Hyena-spår utanför tältet

De flesta rangers och guider jobbar så att de är lediga var fjärde vecka. Nu har Bongani en ledig vecka så jag och Sylvester utgör morgonpatrullen. Idag är det soligt och varmt men en behaglig svalkande vind blåser. Det blir en helt underbara promenad där vi går över kullar med aloe vera-kaktusar och glesa småträd. Vi ser lite djur, en flock gnuer, några giraffer, imapalas förstås och lite nyalas.

DSC_0771

Underbart väder, svalkande vind och fin promenad i tryggt sällskap

På många kullar bildar aloe-kaktusarna glesa skogar

På många kullar bildar aloe-kaktusarna glesa skogar

DSC_0782

Aloe liknar en kaktus men tillhör vitlök- och liljefamiljen. Här blir vissa över 3 m höga.

DSC_0791

Sydafrika kallas ibland för the Rainbow Nation, men det beror nog inte på den här fina regnbågen

DSC_0803

Gnuerna (wildebeast) tittar nyfiket på oss innan de springer iväg

Uppe på en kulle med en fin utsikt över parken tar vi paus och funderar över gamarna som cirklar över oss. Vad ska de hitt’ på?

DSC_0810

”Nu kommer gamarna!”

DSC_0836

Det går en allmän väg genom parken med en sån här elektrisk färist vid parkgränserna